Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z ziemniaków i cebuli z groszkiem ptysiowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
bulion warzywny 1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz
natka pietruszki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z ziemniaków i cebuli z groszkiem ptysiowym

Warzywa należy obrać i umyć. Ziemniaki kroimy w mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na łyżce masła. Przekładamy do ziemniaków. Gotujemy do momentu, aż ziemniaki zmiękną. Wyjmujemy listek i ziele angielskie i miksujemy. Podajemy z drobno posiekaną pietruszką i groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 01.10.2015 19:19
pychota! :)
Katarzyna47 01.10.2015 18:51
W sam raz na jesienne dni.
gusia1000 01.10.2015 17:05
Dobra zupa-krem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak