Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonych warzyw ze świeżą kolendrą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna, aromatyczna zupa-krem w pięknym, wiosennym kolorze.

Składniki:

wszystkie składniki:

cukinia 1 sztuka
por 0.5 kilograma
brokuły 0.5 kilograma
oliwa 3 łyżki
rosół 1.25 litra
Tymianek suszony Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
natka kolendry 1 pęczek
sól 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonych warzyw ze świeżą kolendrą

Dużego pora oczyścić i pokroić w półplasterki. Wrzucić go na rozgrzaną oliwę i podsmażyć, aż się lekko zeszli. Następnie dodać cukinię pokrojoną w półplasterki i brokuła podzielonego na różyczki. Smażyć przez chwilę.

Zalać warzywa rosołem i gotować 15 minut. Następnie dodać wszystkie przyprawy i gotować jeszcze 3 minuty. Zdjąć zupę z palnika, dodać posiekaną kolendrę.

Zblendować zupę na gładki krem. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak