Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonych szparagów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
ziemniaki 4 sztuki (młode)
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 1-2 sztuki
bulion drobiowy ok.1 l
oliwa 2 łyżki
koperek
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonych szparagów

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.
Krok 1 - Krem z zielonych szparagów foto
2
Ziemniaki oczyścić i pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli i smażyć jeszcze przez kilka minut.
Krok 2 - Krem z zielonych szparagów foto
3
Wlać bulion drobiowy. Gotować 10-15 minut, aż ziemniaki zmiękną. Doprawić solą i pieprzem, można dodać szczyptę przyprawy typu kucharek. Szparagi umyć, usunąć zdrewniałe końcówki, pokroić na 2 cm kawałki i wrzucić do bulionu. Zostawić kilka "główek szparagów" do dekoracji. Gotować jeszcze ok. 10 minut.
Krok 3 - Krem z zielonych szparagów foto
4
Zupę zmiksować blenderem. Podawać z główkami szparagów, posypać świeżym koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Można podawać z grzankami.
Krok 4 - Krem z zielonych szparagów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 22.05.2015 20:31
lubię taki kremik
iskierka.ag 22.05.2015 17:38
Bardzo zdrowa zupka.
Poison1988 22.05.2015 09:51
Pożywnie, zdrowo i mało kalorycznie - super!
norweska20 22.05.2015 00:04
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak