Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonych szparagów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 g
ziemniaki 200 g
marchewka 1 sztuka
bulion warzywny 1 l
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
parmezan starty
oliwa
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonych szparagów

Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Gotować w bulionie razem ze szparagami do miękkości. Zblendować.
Dodać sól, pieprz i czosnek. Przełożyć na talerz. Posypać świeżo startym pieprzem i parmezanem, skropić oliwą z oliwek. Podawać z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 24.05.2015 19:48
pyszna zupa
Ola1young 24.05.2015 14:39
apetyczna zupka :)
Edith85 24.05.2015 12:34
smaczna zupka
jagoda5913 24.05.2015 12:30
Super krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak