Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonego groszku z szynką parmeńską i prażonymi pestkami dyni

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 30 dag
cebula 1
masło 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
szynka parmeńska 4 plasterki
pestki dyni 3 łyżki
wino białe wytrawne 100 ml
bulion warzywny 300 ml
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonego groszku z szynką parmeńską i prażonymi pestkami dyni

W garnku roztapiamy masło. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy groszek (zostawiamy 2 łyżki groszku do dekoracji) zalewamy bulionem i winem. Gotujemy krótko do miękkości. Miksujemy blenderem na jednolitą masę. Zabielamy śmietanką. Smażymy szynkę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu na chrupiąco. Pestki dyni prażymy. Posypujemy zupę pestkami, groszkiem, dekorujemy szynką i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.09.2016 19:40
Smakowita zupa
kasienka23 31.03.2014 22:21
wygląda zachęcająco!
Kuchenka 31.03.2014 18:18
ciekawa, chętnie skosztuję
caralajna 31.03.2014 18:01
z chęcią bym skosztowała
Grazyna0211 31.03.2014 14:17
piękny kolor ma ta zupa
V_kuchareczka 31.03.2014 12:54
wspaniale się prezentuje, muszę koniecznie wypróbować przepis
luna76 31.03.2014 12:35
Cudownie wiosenny kolorek i niezwykle apetyczny wygląd :)
brioszka 31.03.2014 12:14
ale kolor!!! pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak