Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonego groszku z miętą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony groszek 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
świeża mięta 1 opakowanie
bulion 1,5 litr
olej roślinny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonego groszku z miętą

W garnku rozgrzałam olej i zeszkliłam cebulkę pokrojoną w kostkę, wlałam gorący bulion, wsypałam paczkę groszku. Całość gotowałam jakieś 20-25 minut. Zmiksowałam z kilkoma listkami świeżej mięty. Mocno popieprzyłam czarnym pieprzem. Dla uzyskania zielonego koloru można dodać podczas gotowania odrobinę sody.
Miętę kupuję w opakowaniach plastikowych. Używam kilku listków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 26.02.2014 09:52
bardzo lubię zupy krem..pycha ten z groszku
brioszka 15.01.2014 13:07
pyszności :)
Kasia35 15.01.2014 12:44
ciekawe połączenie - groszek i mięta
marta1221 15.01.2014 12:29
ciekawa jestem smaku tego kremu
paulina2157 15.01.2014 12:20
pewno strasznie zdrowy
dianix 15.01.2014 12:09
Ciekawe jak smakuje..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak