Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z soczewicy z selerem naciowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wędzone 1 sztuka
soczewica 1 szklanka
ziemniaki czerwone 3 sztuki
marchew 2 sztuki
seler korzeniowy 0.5 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler naciowy 2 łodygi
śmietana 1 szklanka
pieprz 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
warzywa suszone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z soczewicy z selerem naciowym

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: czerwone ziemniaki, soczewicę, pietruszkę, marchewkę oraz seler.
Krok 1 - Krem z soczewicy z selerem naciowym foto
2
Wywar gotujmy na kościach wędzonych- gotujemy je 30 minut. Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i dodajemy do wywaru. Odmierzamy potrzebną ilość soczewicy i również dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Krem z soczewicy z selerem naciowym foto
3
Dodajemy przyprawy: przeciśnięty czosnek, pieprz, kucharek oraz suszone warzywa.
Krok 3 - Krem z soczewicy z selerem naciowym foto
4
Seler naciowy kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Do zupy dodajemy śmietanę i ją zagotowujemy.
Krok 4 - Krem z soczewicy z selerem naciowym foto
5
Blenderem rozdrabniamy wszystkie składniki.
Krok 5 - Krem z soczewicy z selerem naciowym foto
6
Zupę serwujemy z selerem naciowym podsmażonym na maśle.
Krok 6 - Krem z soczewicy z selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 02.02.2014 19:43
Interesująca propozycja
Malinka 31.01.2014 17:51
Smacznie się zapowiada :)
marcia7 31.01.2014 17:42
apetyczne zestawienie
gosia56 31.01.2014 17:06
na pewno pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak