Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z soczewicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica konserwowa 100 g
marchew 2 szt
cebula 1 szt
pieprz
kostka rosołowa 0,5 szt
oliwa 1 łyżka
szczypiorek
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z soczewicy

Kroki postępowania

1
Marchewki obieramy kroimy na małe kawałki i gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej.
Krok 1 - Krem z soczewicy foto
2
Gdy marchewki będą al dente dodajemy soczewicę z puszki.
Krok 2 - Krem z soczewicy foto
3
Cebulę należy pokroić na drobną kostkę i zeszklić na oliwie.
Krok 3 - Krem z soczewicy foto
4
Cebulę dodać do garnka i wszystko razem zmiksować blenderem. Zupę doprawiamy pieprzem. Rozlewamy na talerze i dekorujemy łyżką jogurtu naturalnego oraz posiekanym drobno szczypiorkiem.
Krok 4 - Krem z soczewicy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 20.07.2014 08:50
pyszniutka :-)
Lidzia 19.07.2014 23:09
Smakowita.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak