Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z soczewicy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 200 g
marchewka 1 mała
pietruszka korzeń 1 mała
cebula 1 średnia
ziemniaki 5-6 szt
jogurt naturalny
czosnek 1 ząbek
kolendra szczypta
sól
pieprz
bulion warzywny 1,5 litra
grzanki
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: krem z soczewicy

Soczewicę ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Do bulionu wrzuciłam obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa: marchewkę, ziemniaki, cebulę, czosnek i pietruszkę. Gotowałam z 20 minut. Potem dorzuciłam soczewicę i doprawiłam kolendrą, solą i pieprzem. Gotowałam jeszcze z 20 minut.
Całość zmiksowałam i dodałam odrobinę jogurtu. Wymieszałam. Podałam z grzankami i natką pietruszki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 12.02.2014 18:36
zjadłoby się :)
Stenka 01.02.2014 13:10
doskonała taka zupka
Róża1 28.01.2014 22:21
lubię takie zupy:-)
norweska20 28.01.2014 00:23
smaczna zupka
IwonaDD 27.01.2014 14:30
pychota!!!
Patriszja
Patriszja 27.01.2014 09:17
zjadłoby się :)
Aga-25 27.01.2014 08:15
mniam pycha
Agnieszka-87-25 27.01.2014 08:03
pyszności :)
Lis 27.01.2014 06:10
inspirujący przepis:)
Maria Magdalena 27.01.2014 00:48
O, coś dla mnie. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis.
Bernadeta1 27.01.2014 00:25
pyszna taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak