Krem z serka waniliowego z nutą cytryny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako deser, a jego słodycz świetnie przełamuje nuta cytryny. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Krem:

  • serek waniliowy

    350 gramy
  • masło 82%

    100 gramy
  • cukier puder

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżki
  • skórka cytrynowa

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę i następnie dokładnie zmiksować z serkiem.
Całość połączyć z sokiem oraz skórką cytrynową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.07.2020 21:39
Dobre to jest. Głos oddany.
bietka 05.02.2019 15:02
Smakowity krem, doskonały do rurek i babeczek, pychotka :)
Bożena Matuszczyk 04.02.2019 10:04
Fajny, ciekawy przepis na smakowity krem;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat