Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z selera naciowego

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jak smakuje ta zupa? Aromat selera zna każdy. Jego "wytrawny" charakter przełamuję słodkawym smakiem mleka kokosowego.

Składniki:

Składniki:

seler naciowy 1 sztuka
ryż jaśminowy 2 łyżki
masło 1 łyżka
wrzątek 1 litr
jajka duże 2 sztuki
mleko kokosowe 100 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Dodatkowo:

grzanki
seler nać

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z selera naciowego

Seler kroimy na 5 mm kawałki, razem z ryżem podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Po kilku minutach smażenia, zalewamy wrzątkiem, dodajemy ¼ łyżeczki soli, tyle samo pieprzu i gotujemy przez kwadrans. Całość studzimy i miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, ponownie zagotowujemy razem z mlekiem kokosowym.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami, posiekaną natką selera i ugotowanymi na miękko, jajkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak