Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z sałaty

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 szt
ziemniaki 6 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula 1 szt
śmietana 2 łyżki
bulion warzywny 750 ml
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
grzanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z sałaty

Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do podsmażonej cebuli. Chwilę razem smażyć, następnie wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Sałatę dokładnie umyć, porwać na mniejsze kawałki i dodać do warzyw (kilka listków zostawić do dekoracji). Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać.
Krem podawać z grzankami i udekorować sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 19.04.2017 00:08
U mamy jadłam sos z sałaty, też był dobry :)
as28 18.04.2017 21:57
nie jadłam jeszcze takiego kremu
adelajda 18.04.2017 17:52
Dobra zupka
Róża1 18.04.2017 17:38
bardzo ciekawa propozycja :-) , a kolorek idealny !!!
Jolanta40 18.04.2017 17:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak