Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z porów z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 l
por 4 szt
szczypior 1 pęczek
pieprz i sól do smaku
ziemniak gotowany 1 szt
cebula 1 szt
masło 3 łyzki
serek topiony 1 opakowanie
śmietana 12% 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z porów z grzankami

Rozpuszczamy masło na patelni, dorzucamy posiekaną cebulę oraz posiekane białe części porów. Wszystko dusimy do miękkości. Następnie dolewamy bulion (drobiowy można zastąpić warzywnym) i wrzucamy pokrojonego w kostkę ziemniaka i kostkę serka topionego. Gotujemy często mieszając. Gdy kawałki ziemniaka zmiękną, a serek się rozpuści, doprawiamy zupę pieprzem i solą, zabielamy śmietaną, a następnie miksujemy blenderem. Mieszamy całość z posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 02.11.2012 16:31
dobre
Małgorzata106 02.11.2012 15:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak