Krem z porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    4 szt.
  • ziemniak

    2 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • permazan

    do smaku
  • oliwa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrój pory,i podsmaż na oliwie,ziemniaki obierz i pokrój w kostkę,dodaj do porów,smaż razem przez minutę.wlej półtora litra wrzątku,wrzuć kostkę rosołową,gotuj 25 minut.Zmiksuj warzywa dopraw je do smaku,zagotuj i posyp startym parmezanem,krem oraz chrupiące grzanki podawaj osobno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat