krem z porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    25 dkg
  • por

    3 szt
  • masło

    2 łyżki
  • kostka warzywna

    1 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • łosoś wędzony plastry

    2 plastry
  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle podsmażamy obrane i starannie umyte pory drobno pokrojone w talarki,dodajemy sól i pieprz do smaku.Kostkę warzywną rozpuszczamy w litrze wrzątku i przekładamy uduszone warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki,gotujemy 15 min.Po ostudzeniu miksujemy,jeszcze raz podgrzewamy dodajemy śmietanę sol,pieprz cukier do smaku.Przed podaniem dekorujemy pokrojonymi plasterkami wędzonego łososia.Zamiast łososia może być pokruszony se pleśniowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 02.10.2011 12:34
super
smakowita 31.08.2011 23:08
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat