Krem z porów

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    50dag
  • cebula

    2szt
  • ziemniaki

    50dag
  • rosół z kostki

    6szklanek
  • margaryna

    2łyżki
  • śmietana 18 proc

    pół szklanki
  • żółtko jaja

    2szt
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • imbir mielony

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić, przeciąć wzdłuż, dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Cebulę i pory zeszklić na margarynie, zalać rosołem i gotować na małym ogniu ok20min Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do porów i gotować jeszcze 20min. Zupę zmiksować, doprawić gałką, imbirem solą i pieprzem. Śmietanę roztrzepać z żółtkami, wlać do zupy i stale mieszając, podgrzewać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 24.05.2011 16:50
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat