Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z połówek grochu z błonnikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat
boczek wędzony 1 kawałek
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z połówek grochu z błonnikiem

Groch połówki moczymy .Ja zostawiłam go na całą noc. Następnie do garnka z woda wkładamy liść laurowy,kawałek wędzonego boczku i opłukany namoczony groch . Gotujemy ok 35 min . Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i starta na tarce marchewkę i pietruszkę . Gotujemy aż groch się rozgotuje. Doprawiamy przyprawą uniwersalna ,pieprzem .Wyciągamy liść laurowy i boczek . Miksujemy całość na krem . Dodajemy wyciśnięty czosnek . Podajemy z pałeczkami błonnika .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 12.10.2012 06:28
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak