Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z PIETRUSZKI Z SEREM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 30 dag
ziemniaki 3
smietane 1/2 szklanki
mąka 1 łyzka
masło 1 łyżka
żółty ser 5 dag
ocet winny do skropienia czosnkowy
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz kolorowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z PIETRUSZKI Z SEREM

Pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. W garnku roztapiamy masło, podsmażamy pietruszkę i zalewamy 1,5 litra wody. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się pietruszki. Doprawiamy solą czosnkowa i papryką po szczypcie. Śmietanę łączymy z mąką i dodajemy do zupy i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i skrapiamy octem winnym. Zupę podajemy posypaną serem i grubo zmielonym pieprzem kolorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 21.04.2011 21:35
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak