Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonych buraków

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
ziemniaki 400 gram
marchewka 1 kg
pietruszka 1 kg
woda zimna 1 litr
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
masło 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonych buraków

Warzywa obrać, pokroić w grubszą kostkę, wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodać masło i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st C ok 1h.
Gdy warzywa będą miękkie, naczynie wyjąć z piekarnika, wlać wodę i wrzucić kostkę rosołową, gotować ok 10 min, zblendować i doprawić do smaku.
Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.08.2017 21:43
Smakowity krem.NA PEWNO WYKORZYSTAM PRZEPIS.;)
anka1988 28.07.2017 17:29
dziękuję, u mnie syn niespełna 3 latek uwielbia takie kremy :)
gosia56 28.07.2017 10:25
Na pewno pyszny;)
Ola1984 28.07.2017 09:09
Fantastycznie wygląda :)
Franciszek 28.07.2017 00:09
pyszności ......:)
jagoda5913 27.07.2017 23:44
fajny krem
Ania321 26.07.2017 23:39
robię podobny i bardzo go lubię :)
SzczyptaChili 26.07.2017 20:37
Przymierzam się do takiego kremu już chyba ze dwa lata :D Muszę w końcu zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak