Krem z pieczonych buraków

Krem z pieczonych buraków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • ziemniaki

    400 gram
  • marchewka

    1 kg
  • pietruszka

    1 kg
  • woda zimna

    1 litr
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, pokroić w grubszą kostkę, wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodać masło i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st C ok 1h.
Gdy warzywa będą miękkie, naczynie wyjąć z piekarnika, wlać wodę i wrzucić kostkę rosołową, gotować ok 10 min, zblendować i doprawić do smaku.
Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 07.08.2017 21:43
Smakowity krem.NA PEWNO WYKORZYSTAM PRZEPIS.;)
anka1988 28.07.2017 17:29
dziękuję, u mnie syn niespełna 3 latek uwielbia takie kremy :)
gosia56 28.07.2017 10:25
Na pewno pyszny;)
Ola1984 28.07.2017 09:09
Fantastycznie wygląda :)
Franciszek 28.07.2017 00:09
pyszności ......:)
jagoda5913 27.07.2017 23:44
fajny krem
Ania321 26.07.2017 23:39
robię podobny i bardzo go lubię :)
SzczyptaChili 26.07.2017 20:37
Przymierzam się do takiego kremu już chyba ze dwa lata :D Muszę w końcu zrobić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat