Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonych batatów z cynamonem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

batat 280 gram-po obraniu
marchew 150 gram
pietruszka 50 gram
olej rzepakowy 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonych batatów z cynamonem

Obrany batat pokroić w dosyć grube talarki. Oprószamy solą. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 i pieczemy około 20-25 minut do miękkości warzyw.

W między czasie marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa i dodać cynamon. Zeszklić.

Następnie wlać wodę i doprowadzić do wrzenia,dodać sól. Gotować aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania do garnka przełożyć bataty i całość gotować jeszcze około 5 minut.

Po tym zdjąć z ognia i zlendować, smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnnieB 21.07.2015 10:46
Nigdy nie jadłam batatów, chyba spróbuję ;)
RenataZ-et 21.07.2015 09:47
wow - ale super przepis!
berys18 21.07.2015 09:12
bardzo dobry krem
Ifa 21.07.2015 08:31
Uwielbiam bataty, a zupa z cynamonem jest pyszna, już też tak robiłam :-)
Megg 20.07.2015 23:49
Oj to musi być pyszne
Marta Ryżek-Kalkowska 20.07.2015 23:24
ciekawy przepis, jeszcze nie jadłam takiego zestawu z cynamonem.
Łukasz15 20.07.2015 22:58
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak