krem z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    2 kg
  • olej do smażenia

    100 ml
  • bulion drobiowy

    2 l
  • bułka czerstwa

    2 szt
  • Kucharek SMAK LATA

  • śmietana 30%

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - krem z pieczarek foto
pieczarki obieramy jeżeli tego potrzebują myjemy oczywiście lekko solimy i smażymy na lekkim ogniu aż się zarumienią
Krok 2 - krem z pieczarek foto
Do gotujacego sie bulionu ddodajemy pieczarki gotujemy ok 25 min nastepnie wszystko doprawiamy i blendujemy zalewamy smietana
Krok 3 - krem z pieczarek foto
bułka kroimy na małe kawałki smażymy aż się zarumieni
Krok 4 - krem z pieczarek foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat