Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 l
cebula 1
pieczarki 500 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
śmietana 200 ml
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczarek

Kroki postępowania

1
Wywar zagotować. Cebulę obrać i pokroić w plastry bądź w kostkę, pieczarki obieramy i kroimy w ósemki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulkę, szczyptę soli i podsmażamy, następnie dodajemy pieczarki i jedną łyżeczkę czosnku granulowanego - wszystko dusimy razem przez około 5 minut,
Krok 1 - Krem z pieczarek foto
2
zalewamy podduszone pieczarki z cebulą trzema szklankami wywaru - podgotowujemy około 2 minuty.
Krok 2 - Krem z pieczarek foto
3
Całość należy zblenderować uzyskując dość gęsty krem,
Krok 3 - Krem z pieczarek foto
4
Uzyskany gęsty krem przelewamy do pozostałego wywaru i gotujemy na małym ogniu, Dodajemy śmietanę. Podajemy z posiekaną zieloną pietruszką oraz grzankami ziołowymi.
Krok 4 - Krem z pieczarek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 31.08.2012 16:17
uwielbiam
parysek10 28.07.2012 21:48
pięknie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak