krem z papryki

krem z papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • papryka

    2 szt
  • czosnek

  • przecier pomidorowy

  • pestki dyni

  • pestki słonecznika

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Potrzebny nam będzie litr bulionu (najlepiej jak został z niedzielnego rosołu )

Cebulę i 1 paprykę (najlepiej czerwoną) drobno pokroić, wrzucić na patelnię i dusić pod przykryciem - ok 5 minut
Czosnek i papryczkę chili pokroić w talarki i wrzucić do bulionu
słoik przecieru pomidorowego (u mnie domowy przecier słoik 250 ml) wlać do bulionu, gotować
paprykę i cebulę przelać z patelni do garnka z bulionem
wszystko zmiksować blenderem, doprawić solą i pieprzem

Dodać uprażone nasiona dyni i słonecznika

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

10.01.2014 15:57
pyszna zupka

Sylwiagr

16.09.2013 19:25
jeszcze nie robiłam kremu z papryki, muszę spróbować :)

Cranberry

12.09.2013 18:56
muszę wykorzystać :)

Czarnula87

12.09.2013 17:50
bardzo smaczny ten krem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat