Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
papryka 2 szt
czosnek
przecier pomidorowy
pestki dyni
pestki słonecznika

Przepis i sposób przygotowania na: krem z papryki

Potrzebny nam będzie litr bulionu (najlepiej jak został z niedzielnego rosołu )

Cebulę i 1 paprykę (najlepiej czerwoną) drobno pokroić, wrzucić na patelnię i dusić pod przykryciem - ok 5 minut
Czosnek i papryczkę chili pokroić w talarki i wrzucić do bulionu
słoik przecieru pomidorowego (u mnie domowy przecier słoik 250 ml) wlać do bulionu, gotować
paprykę i cebulę przelać z patelni do garnka z bulionem
wszystko zmiksować blenderem, doprawić solą i pieprzem

Dodać uprażone nasiona dyni i słonecznika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 10.01.2014 15:57
pyszna zupka
Sylwiagr 16.09.2013 19:25
jeszcze nie robiłam kremu z papryki, muszę spróbować :)
Cranberry 12.09.2013 18:56
muszę wykorzystać :)
Czarnula87 12.09.2013 17:50
bardzo smaczny ten krem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak