Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z mozzarelli i fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozzarella 250 gram
biała fasol 2 puszki
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: krem z mozzarelli i fasoli

Odcedzamy fasolę (ja używam konserwowej), wsypujemy do średniego garnka zalewamy odrobiną bulionu (tak by ledwo zakryć dno garnka), blenderem ścieramy na krem, dodajemy pokruszoną mozzarellę i ścieramy dalej by nie zostało grudek (no chyba że ktoś lubi) Powinna powstać z tego kremowa konsystencja ( dlatego nie przesadzamy z bulionem), doprawiamy wedle smaku ( ja używam odrobiny pieprzu lub bazylii). Można podawać jako dip lub dodatek do białego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 07.07.2011 14:37
nigdy nie jadlam
Magda60 07.02.2011 14:06
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak