Krem z mascarpone

Krem z mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówki

    100 ml
  • mascarpone

    250 g
  • cukru pudru

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kremówka musi być bardzo dobrze schłodzona. Następnie przelewamy ją do miseczki i ubijamy mikserem lub trzepaczką na sztywną pianę. Dodajemy cukier puder i dalej ubijamy. Następnie łyżką powoli dodajemy serek mascarpone do ubitej kremówki i delikatnie mieszamy. Taki krem chłodzimy w lodówce. Dodajemy go to tortów , tart oraz inncyh ciast. Polecam, bardzo smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

05.03.2013 21:31
Ale prosty przepis, a ja tu się nieraz głowię co by tu wymyśleć

aginaa

21.12.2011 20:02
polecam

Margo1

09.12.2011 08:37
super

Karolcia12

30.11.2011 18:56
szybkie i fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat