Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z marchwi pomarańczy i imbiru

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kg
imbir 4 cm
pomarańcza 1 szt
cebula 2 sz
masło 100 g
śmietana kremówka 150 ml
oliwa
bulion 1 kostka
Kminek mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z marchwi pomarańczy i imbiru

W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, następnie dodajemy 60 g masła, wrzucamy do garnka pokrojone drobno cebule smażymy do zeszklenia, następnie dodajemy starty imbir, marchew i 2 szczypty kminku. Skórkę pomarańczy ścieramy, a do garnka dodajemy sok z całej pomarańczy. Skórkę wrzucamy do zupy. 2 litry bulionu zalewamy marchew w garnku. Gotujemy przez mniej więcej 15 minut. Całość miksujemy Benderem. Po miksowaniu ponownie podgrzewamy. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. ( najczęściej podajemy z grzankami)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 07.03.2014 08:15
Jeszcze nie jadłam, ale chętnie bym skosztowała :)
Magula 16.08.2013 20:41
swietny pomysł
Katarzyna/kate1980 18.07.2013 20:49
musi świetnie smakować bo fajne połączenie składników
Łucja 16.07.2013 22:34
mam na taką zupkę ochotę już od dawna ale nie mogę się zebrać :)
Gracer 16.07.2013 19:41
ciekawe ten kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak