Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kurek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/4 kg
bulion warzywny 1/5 litra
cebula 1-2 szt
masło klarowane kilka łyżek
śmietana 18 proc pół szklanki
mąka 1 łyżka
szczypior 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kurek

Dobrze wypłukane kurki kroimy i razem z posiekaną cebulą smażymy na maśle klarowanym.
Dodajemy grzyby do gotującego się bulionu i gotujemy 15 minut.
Z 2-3 łyżek masła i łyżki mąki przygotowujemy zasmażkę- dodajemy do zupy.
Zupę miksujemy, dodajemy śmietanę i przyprawiamy.
Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 30.03.2015 22:19
uwielbiam kremy
Pani Domu 30.03.2015 11:16
wspaniały krem
Bernadeta1 29.03.2015 17:30
super zupka
Wiktoria29 29.03.2015 16:13
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak