Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 300 g
woda 2 l
włoszczyzna 1
nózka kurczaka 1
masło 2 łyżki
cebula 1
mąka 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kurek

Kroki postępowania

1
Kurki dokładnie myjemy, podsmażamy na rozpuszczonym masełku.
Krok 1 - Krem z kurek foto
2
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
Krok 2 - Krem z kurek foto
3
Dusimy ok. 10 minut. W garnku gotujemy obraną włoszczyznę i mięso. Do takiego wywary dodajemy kurki wraz powstałym sosikiem. Wyjmujemy mięsko i warzywa z garnka. Kurki miksujemy blenderem. Zupkę zagęszczamy mąką. Przyprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z groszkiem ptysiowym.
Krok 3 - Krem z kurek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 17.10.2012 22:53
super
aginaa 17.10.2012 21:03
polecam
Juleczka20 16.10.2012 21:16
uwielbiam kurki,więc i ten krem musi być wspaniały
ilovebake 16.10.2012 20:54
pyszna
treonina 16.10.2012 20:53
o! to jest coś co będzie mi smakować!
Papryczka 16.10.2012 20:36
smaczna zupka
Mariposas 16.10.2012 20:26
wygląda super
angelika14 16.10.2012 20:16
lubię takie kremy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak