Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalarepy ze szczypiorkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 szt
ziemniaki 2 szt
śmietana 2 łyżki
szczypiorek usiekany 4 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalarepy ze szczypiorkiem

Kalarepę umyć, obciąć liście, podciąć korzeń tak aby kalarepa stabilnie stała na stole. Ze środka kalarepy wydrążyć miąższ. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Miąższ z kalarepy oraz ziemniaki dodać do bulionu i zagotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Krem podawać z posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.04.2014 21:44
ale fajny pomysł :)
Grazyna0211 18.04.2014 16:17
pomysłowo podane
Bernadeta1 18.04.2014 11:22
na pewno bardzo smaczna zupka
Monika-twin 18.04.2014 09:49
Świetnie podane.
Katarzyna59 17.04.2014 21:11
smaczny krem
Pyszota 17.04.2014 21:08
rewelacyjny pomysł
Kasia35 17.04.2014 19:04
świetnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak