Krem z kalarepy, marchewki, ziemniaka i wołowiny

Krem z kalarepy, marchewki, ziemniaka i wołowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    1
  • kalarepa

    1
  • marchew

    2
  • mięso mielone wołowe

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kalarepę, ziemniaka i marchewki obieramy, kroimy w kosteczkę, zalewamy w garnuszku wodą (tak aby przykryła tylko warzywa), przpyrawiamy solą , pieprzem, gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy rozdrobnione mięso mielone. Całość miksujemy w blenderze, podajemy z pietruszką zieloną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

18.08.2012 20:19
bardzo apetycznie się prezentuje, taki bardzo gęsty i puszysty :) chętnie spróbuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat