Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt,
bulion 1 - 1,5 litra,
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 2 - 3 ząbki,
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym

Kalafiora obieramy z liści, dzielimy na różyczki,zalewamy wodą i gotujemy do miekkości. Po ugotowaniu odcedzamy i odsączamy z nadmiaru wody.

Obraną i drobno pokrojoną cebulę razem z obranym przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oleju do zeszklenia. Całość zalewamy gorącym bulionem drobiowo - warzywnym doprowadzając do zagotowania.

Po zagotowaniu studzimy, a następnie miksujemy zupę. Po zmiksowaniu dodajemy posiekaną natkę pietruszki,doprawiamy do smaku pieprzem, solą przyprawą uniwersalną oraz gałką muszkatołową.

Podajemy z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.08.2017 01:02
Dobra zupa-krem.
Ola1984 30.07.2017 21:42
Pyszna zupka :)
SzczyptaChili 30.07.2017 03:41
Smaczna zupa , najlepsza latem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak