Krem z kalafiora do popijania :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki masła,1/2 pęczka usiekanego koperku,sól,szczypta utartej gałki muszkatołowej

  • mąka

    2 łyżki
  • kalafior

    1 szkl.
  • woda

    2 szkl.
  • śmietana kremówka

    0,5 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior zalać lekko osoloną wodą i gotować 20 minut. W drugim garnuszku rozpuścić masło , wsypać mąkę , wymieszać . Dodać koper , śmietankę , wywar z gotowania kalafiora. Mieszając zagotować dodając szczyptę Delikatu .Przelać do malaksera , dołożyć kalafior i zmiksować. Doprawić do smaku .
Podałam do Kruchej tarty z kalafiorem .
Oczywiście zupę można zrobić wcześniej i podgrzać przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 22.09.2010 14:36
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat