Krem z kalafiora

Krem z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    3 Szkl
  • kalafior

    1/2 Szt
  • ziemniaki

    3 Szt
  • cebula

    1 Szt
  • olej rzepakowy

  • sól

  • pieprz

  • śmietana 30%

    3 Łyżki
  • boczek wędzony

    4 Plastry
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do bulionu drobiowego dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz oczyszczone różyczki kalafiora. Całość gotować, aż warzywa zmiękną. Cebulkę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać cebulę do zupy. Gdy warzywa będą miękkie zestawić z palnika i całość zblendować na gładki krem. Postawić ponownie na palnik i dodać śmietankę oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Plastry boczku podsmażyć na patelni aż będą chrupiące. Zupę podawać z chrupiacym boczkiem i natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anulka69

07.06.2017 08:52
lubię kalafiora

Margo1

20.05.2017 17:59
Nie robiłam bardzo dawno

misia123410

13.05.2017 15:47
Same pyszności:)

adelajda

11.05.2017 19:19
dobra zupka

Babeczka35

11.05.2017 05:29
Lubię taką zupkę:)

Bożena Matuszczyk

10.05.2017 22:58
Pyszna zupka.Bardzo lubie kalafior wiec na pewno wypróbuje.;)

Bernadeta1

10.05.2017 21:57
smaczna zupka

Ada-Gaba

10.05.2017 19:47
bardzo pyszna zupa

endzi

10.05.2017 19:06
chętnie wypróbuje!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat