Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z grzybów leśnych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 700 gram
marchew 1 sztuka
cebule 4 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
sól i pieprz
śmietana 18 proc 1 sztuka
woda zimna 1 litr
kostka warzywna 1 sztuka
olej do smażenia
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z grzybów leśnych

Warzywa oczyścić umyć.
Wodę zagotować dodając kostkę warzywną. Marchewkę i ziemniaki pokroić w grubszą kostkę. Dodać do wywaru. Wraz z odrobiną natki pietruszki. Grzyby pokroić w mniejsze kawałki, cebulę pokroić w piórka i podsmażyć doprawiając solą i pieprzem. Gdy warzywa będą miękkie dodać przyprawy i grzyby. Gotować kolejne 10- 15 minut. Zupę zmiksować za pomocą blendera. Podawać z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.10.2016 10:09
Coś dla mnie, miłośniczki grzybów leśnych i gęstych kremów :))
wedith1 03.10.2016 12:22
Jak dla mnie trochę za gęsta jak na zupę.
Wafelek2601 03.10.2016 11:55
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak