Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z groszku i szparagów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 5 sztuk
sałata masłowa 3 liście
cebulka dymka 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
groszek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z groszku i szparagów

Szparagi myjemy i odcinamy łykowate części oraz główki, które zostawiamy na później. W garnku na oliwie podsmażamy pokrojoną dymkę. Dodajemy groszek, część szparagów bez główki. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. 5 minut przed dodajemy sałatę masłową. Całość miksujemy blenderem. Dodajemy główki do kremu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak