Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1/2 sztuki
pietruszka 1/2 sztuki
seler 2 cm
por 3 cm
fasolka szparagowa (mrożona) 150 gram
jogurt naturalny 1 łyżka
migdały 15 gram
woda 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami

Kroki postępowania

1
Wodę przelać do garnka i zagotować. W miedzy czasie obrać i umyć warzywa. Marchewkę,pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki.
Krok 1 - Krem z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami foto
2
Wrzucić warzywa do gotującej się wody. Dodać porcję fasolki ( ale nie rozmrażać jej). Zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i ziołami. Następnie zblendować końcówką do zup. Migdały posiekać grubo nożem.Uprażyć ja na suchej patelni.
Krok 2 - Krem z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami foto
3
Przelać na talerz i ułożyć kleks jogurtu i posypać migdałami.
Smacznego!
Krok 3 - Krem z fasolki szparagowej z prażonymi migdałami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 02.01.2014 10:22
Uwielbiam takie kremy!
Kolorowa 01.01.2014 20:18
jestem fanką kremów ;)
monikaT83 01.01.2014 17:04
ja po raz pierwszy zrobiłam krem z fasolki i było pycha:))
noninka77 01.01.2014 16:51
uwielbiam fasolkę szparagową pod każdą postacią:)
Katarzyna59 01.01.2014 16:23
pyszny krem
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 16:18
Ładnie podana.
norweska20 01.01.2014 15:54
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak