Krem z fasolki szparagowej podany z kiełkami

Krem z fasolki szparagowej podany z kiełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • fasolka szparagowa

    1 garść
  • bulion warzywny

    1 litr
  • śmietana 30%

  • kiełki rzodkiewki

  • masło

    1 łyżka
  • sos sojowy

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ,marchewkę, seler , pietruszkę obieramy i kroimy drobno. Na dużej patelni na maśle podsmażamy warzywa. Dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową. Mieszamy i smażymy. Następnie zalewamy bulionem warzywnym. Przelewamy do garnka i gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa są miękkie miksujemy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku. Zaciągamy śmietana. Krem podajemy z kiełkami rzodkiewki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olga_SK 09.07.2013 10:06
Świetny pomysł!
agus198900 09.07.2013 09:17
mówiąc szczerze pierwszy raz słyszę o kremie z fasolki;)
gosia1988 09.07.2013 09:06
szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat