Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z fasolki szparagowej podany z kiełkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
seler 1/4 szt
fasolka szparagowa 1 garść
bulion warzywny 1 litr
śmietana 30%
kiełki rzodkiewki
masło 1 łyżka
sos sojowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z fasolki szparagowej podany z kiełkami

Ziemniaki ,marchewkę, seler , pietruszkę obieramy i kroimy drobno. Na dużej patelni na maśle podsmażamy warzywa. Dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową. Mieszamy i smażymy. Następnie zalewamy bulionem warzywnym. Przelewamy do garnka i gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa są miękkie miksujemy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku. Zaciągamy śmietana. Krem podajemy z kiełkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 09.07.2013 10:06
Świetny pomysł!
agus198900 09.07.2013 09:17
mówiąc szczerze pierwszy raz słyszę o kremie z fasolki;)
gosia1988 09.07.2013 09:06
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak