Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
mleko kokosowe 1 szklanka
seler 1/2 bulwy
ziemniaki 2 sztuki
marchew 2 sztuki
korzeń pietruszki 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1/2 sztuki
imbir starty 1 łyżeczka
liść kafiru 2 sztuki
koper świeży 1 pęczek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i chili

Gotujemy w garnku 3 litry wody, wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa (seler, pietruszkę, ziemniaki, marchew, por). Dodajemy koper i listki kafiru gotujemy 20 minut. Po upływie tego czasu dodajemy kostki dyni i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy koper i liście kafiru wlewamy mleczko, dodajemy imbir, czosnek, pieprz cytrynowy, solimy do smaku. Blendujemy dokładnie, dodajemy pokrojoną papryczkę chili i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 14.11.2017 08:33
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak