Krem z Dyni z Marchewką i Imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puree z dyni

    2 szkl
  • czosnek

    3 ząbki
  • śmietana 18 proc

    1/3 szkl
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • bulion

    2-3 szkl
  • Imbir mielony Prymat

    2/3 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na malutkiej ilości oleju.
2. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, puree z dyni, i bulion.
Gotować około 15min. Doprawić solą, pieprzem i imbirem.
3. Całość zblendować na gładki krem, jeśli zupa jest za gęsta dodać odrobinę bulionu.
Na sam koniec dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 04.11.2017 22:48
Robiłam już wiele razy, pyszna i zdrowa zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat