Krem z dyni dla dzieci

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    200 gram
  • bulion z indyka

    1/2 mililitr
  • marchewka

    1/2 sztuka
  • pietruszka

    1/2 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oczyszczony miąższ dyni – 200 g
bulion z mięsa indyka bez kości - 1/2 l
marchewka - 1/2 szt.
pietruszka – 1/2 szt.
sól – do smaku
pieprz – do smaku
mleko modyfikowane – do smaku



W garnku zagotować bulion przygotowany z mięsa indyka bez kości, wrzucić obraną, umytą i pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Chwilę gotować, a następnie dodać pokrojony miąższ dyni. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Całość gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Zdjąć z ognia, zmiksować blenderem. Mleko modyfikowane przygotować zgodnie z zaleceniami producenta na opakowaniu. Wlać do zupy taką ilość mleka modyfikowanego, żeby miała pożądaną konsystencję i smak.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 28.10.2015 19:10
fajna zupka :)
Alex_M 28.10.2015 18:45
pyszna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat