Przepis i sposób przygotowania na: krem z dyni
Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy bulionem oraz mlekiem. Wszystko gotujemy około 20-30 minut. Zupę lekko studzimy i blendujemy na jendolity krem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry.
dynia | 1 kg |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
mleko | 1,5 szklanki |
bulion warzywny | 1 szklanka |
Przyprawa curry orientalna Prymat | |
masło | 3 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | |
sól do smaku | |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | |
oliwa | kilka kropel |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: