Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z czerwonych buraczków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 3 szt
pietruszka 1 szt
korpus z kurczaka
cukier 1 łyżka
czosnek
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem z czerwonych buraczków

1 -Dowody wrzucić listki laurowe, ziarenka ziela, 2-Obrane i pokrojone w kostkę warzywa. oraz korpus z kurczaka 3- Zagotować, dodać ząbek czosnku i przyprawić do smaku. 4- Następnie wymieszać w miseczce kilka łyżek zupy ze śmietanką, wlać do garnka i wymieszać. 5- Korpus wyjąć z upy obrać zmiksować zrobić małe kuleczki rękoma 5- Wyjąć listek laurowy i ziarenka ziela. 6- Warzywa zmiksować w blenderze na krem dodać do zupy wymieszać 7- Zupę krem przekładamy do talerzy kuleczki z mięska wkładamy do kremu dekorujemy pietruszką i śmietanką 30%

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 17.02.2014 07:13
wygląda bardzo apetycznie
olkaaa 26.08.2013 18:26
wygląda kusząco
Anna133 25.01.2012 19:18
to jest zupa ?
cukiereczek 22.11.2011 09:23
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak