Przepis i sposób przygotowania na: Krem z czerwonej soczewicy i pomidorów
Dzisiaj w rolach głównych czerwona soczewica i pomidory, ale i role drugoplanowe odgrywają równie ważne sceny w tym przedstawieniu :)
Jak w przypadku każdej zupy zaczynamy od bulionu, czyli od mięsa i wody. Najpierw mięso odszumiamy, (ok 45 min) następnie dodajemy warzywa i przyprawy, czyli marchew, pietruszkę, por, kolendrę, pieprz i liście laurowe i na bardzo małym ogniu gotujemy tak kolejne 45 minut.
Po upływie tego czasu dodajemy czosnek, imbir i wsypujemy soczewicę (która powinna być gotowa po około 7 minutach). Gdy soczewica zmięknie, możemy zdjąć naszą zupę z ognia, wyjmujemy mięso, dodajemy puszkę pomidorów i traktujemy całość blenderem w celu uzyskania jednolitej, kremowej masy :)
Na koniec już w talerzu dekorujemy i dodajemy do smaku łyżkę jogurtu naturalnego i... Smacznego :)