Krem z cukinii z białą czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    300 g
  • cebula

    50 g
  • bulion drobiowy

    250 ml
  • masło

    50 g
  • śmietana

    100 g
  • biała czekolada

    100 g
  • pieprz czarny mielony

    3 g
  • sól

    3 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę. Dusimy do miękkości, dodajemy bulion i gotujemy ok. 10 minut. Następnie zupę miksujemy, dodajemy śmietanę i białą czekoladę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat, a następnie doprowadzamy do wrzenia. Zupę podajemy w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 12.11.2010 15:10
nie odważę się
buksiak12 11.09.2010 17:03
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:03
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:03
aż ślinka leci
Dorota71 11.09.2010 16:17
mniam mniam mniam
Dorota71 11.09.2010 16:17
mniam mniam mniam
Emilia22 11.09.2010 10:24
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:24
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:24
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat