Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z buraków

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
kolendra mielona 1 łyżka
pomidory pelati 400 gram
buraki 700 gram
bulion drobiowy 1,5 litra
ocet balsamiczny 2 łyżki
miód 1 łyżka
kapusta czerwona 1/4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z buraków

W rondlu podgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę ze szczyptą soli i smaż przez 5 minut. Dodaj czosnek, kolendrę, kapustę, buraki pomidory, miód i wlej bulion oraz ocet. Gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut. Zmiksuj zupę i podaj z kleksem śmietany oraz posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.01.2013 10:36
dla mnie coś nowego
TEtalicha 06.12.2012 14:58
Bardzo Ciekawy POmysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak