Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
brokuł
1 sztuka -
kalafior
1 sztuka -
bulion
2 litr -
por
1 sztuka -
serek topiony
100 gram -
ziemniaki
5 sztuk -
słonecznik łuskany
do smaku
Sposób przygotowania
2. Do bulionu wrzuć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj ok. 10 min. Po tym czasie dorzuć brokuła i kalafiora. Po ugotowaniu (czyli po jakiś 10-15 min) możesz wyjąć parę kawałków brokuła do dekoracji. Do zupy dodaj serek, a następnie wszystko zmiksuj za pomocą blenderem.
3. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z nasionami słonecznika.
Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się