Krem z brokułów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    2 szt
  • bulion warzywny

    1 litr
  • pieprz

    d smaku
  • sól

    do smaku
  • migdały płatki

    50g
  • śmietana 18 proc

    2 łyzki
  • groszek ptysiowy

  • ząbek czosnku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły rwie na różyczki i zalewam bulionem. Gotujmy z drobno pokrojonym zabkiem czosnku. Kiedy brokuły bedą w połowie miękkie wjmuje kiczesc ktore trafia pżniej do zupy. Resztę brokuł miksuje blenderem na gładką masę. Dodaje smietane i miksuję. Przelewam do garnka doprawiam sola i pieprzem. Na patelni praze migdały. Do miseczek nakładaam po kilka rozyczek brokuła, zalewam zupą, sypie migdały i groszek ptysiowy. Mozna podac tez z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 15.09.2011 10:00
pyszna zupka :)
eli_555 27.02.2011 23:31
pycha,uwielbiam brokuły
Kate131 22.12.2010 07:12
nie jadłam nigdy z migdałami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat