Krem z brokułów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1
  • marchewki

    3
  • seler

    1
  • pietruszki

    2
  • por

    1
  • cebula

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • kminek

    szczypta
  • sól

  • pieprz

  • kwaśna śmietana

    4 łyżki
  • natka pietruszki

    drobno posiekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa obieramy, płuczemy i należy je zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por i czosnek pokroić na cienkie plasterki. W dużym rondlu podgrzać olej i podsmażyć na nim warzywa, aż będą szkliste. Następnie zalać je 1,5 l gotowaną wodą, gotować 10 min. Dodajemy podzielony na różyczki brokuł i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz kminkiem. Miksujemy na gładki krem. Dekorujemy kleksem śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat