Krem z brokuł z wedzonym łososiem

Krem z brokuł z wedzonym łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    150 gram
  • bulion drobiowy

    300 ml
  • śmietana 18-procentowa

    50 ml
  • łosoś wędzony

    50 gram
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem z brokuł z wedzonym łososiem

Do gotującego bulionu dodajemy brokuły i gotujemy do miękkości. Całość blenderujemy przecedzamy przez sito.
Doprawiamy solą czosnkowa,pieprzem białym.Dodajemy śmietanę. Podajemy z pokrojonym łososiem wędzonym i natką pietruszki.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

kotlet 05.04.2011 23:27
smaczne
szajba2 16.03.2011 15:46
jestem na nie
kielcok1 27.12.2010 18:53
niefajne
Barbara55 24.12.2010 11:56
brokuły są przecież niejadalne
p0lek 24.10.2010 21:42
Kurczak mi tu bardziej pasuje.
aga-aa 07.08.2010 13:30
bardzo lubię brokuły, często robię też z nich taki krem, ale nie pomyśłam że fajnym dodatkiem może być wędzony łosoś
elwal
elwal 28.06.2010 07:37
Ciekawe ... ja krem z brokułów robię podobnie, ale podaję z dodatkiem wędzonego kurczaka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat