Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z BROKUŁ I KALAFIORA Z PARMEZANEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 300 g
brokuły 300 g
marchew 2 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
parmezan starty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z BROKUŁ I KALAFIORA Z PARMEZANEM

Kroki postępowania

1
Warzywa myjemy,kroimy na kawałki i wkładamy do garnka,zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości. Doprawiamy Kucharkiem
Krok 1 - KREM Z BROKUŁ I KALAFIORA Z PARMEZANEM foto
2
Miękkie warzywa miksujemy blenderem
Krok 2 - KREM Z BROKUŁ I KALAFIORA Z PARMEZANEM foto
3
Dekorujemy keksem śmietany i startym parmezanem
Krok 3 - KREM Z BROKUŁ I KALAFIORA Z PARMEZANEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak